perasaan yang datang sebelum keluar merantau...

By aisyah elsa - 2/04/2019 12:32:00 pm


haiiii. assalamualaikum

aku taktahu aku patut post dekat sini atau tak. sebenarnya, aku dah lama draft since dapat tahu keputusan ke upsi tu lagi tapi takut nak post...sebab apa, aku sendiri pun taktahu

tinggal lagi berapa hari je lagi sebelum aku dihantar ke upsi untuk melanjutkan pelajaran aku... mungkin perasaan ni semua orang akan lalui
perasaan takut, perasaan sedih, gembira, serabut dan confused.

orang selalu cakap "biasalah tu, nak buat benda baik mesti akan rasa macamni"

takut?
ya, semestinya. 
aku tak pernah belajar jauh dari parents aku.
takut nak mulakan hidup baru di tempat baru dengan orang baru
takut tersalah langkah
takut tak dapat adapt dengan suasana dekat sana

ahhh macam macam lagi 

sedih?
ya
sedih nak tinggalkan family
sedih dah tak selalu jumpa lepasni
sedih nak tinggalkan kawan kawan kerja
sedih nak tinggalkan semua dekat sini

gembira?
sudah tentu.
aku dah tunggu lama untuk sambung study
gembira dapat merantau tempat orang
gembira dapat sambung study


aku sendiri pun taktahu mana satu perasaan aku sekarang. semoga aku baik baik saja


  • Share:

You Might Also Like

13 Yang Hebat

  1. May Allah ease everything. It'll be hard at first but Insya Allah you will adapt soon enough :)

    ReplyDelete
  2. Semuanya akan baik2. Ini satu cabaran baru untuk kamu sebab kamu tinggal berjauhan dengan family. Harap kamu dapat suaikan diri dengan suasana baru. May god blesa ur journey :)

    ReplyDelete
  3. Satu benda yang den belajar bila 'dihantar' ke pelusuk jauh dari rumah; ia membuatkan den punya ikatan dengan keluarga lagi kuat, somehow and I learn to appreciate every single moment better too :D

    Therefore, cheer up!

    ReplyDelete
  4. In sya Allah you will be okay.

    ReplyDelete
  5. InshAllah Allah permudahkan segalanya untuk awak. Fighting! :)

    ReplyDelete
  6. Good luck sambung study, may everything goes well for you~

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan, Aisyah. Saya pun pertama kali berjauhan dengan family bila sambung degree tapi bila dah dapat sesuaikan diri semuanya akan ok. Semoga semua urusan dipermudahkan. All the best😊

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah, semuanya akan baik-baik saja... All the best 😊

    ReplyDelete
  9. its okay darling.. things will be just fine.
    enjoy ur uni days and happening je nanti seronok =)

    ReplyDelete
  10. cabaran merantau ni alah bisa, tegal biasa.Tak keluar daripada tempurung maka jadilah kita katak bawah tempurung.ehekk (ketawa cute girl),Anyway, gudluck for u, just do it!

    ReplyDelete

Tinggalkan komen ? Terima kasih