KALAU MATI ESOK...

By aisyah elsa - 3/04/2019 09:00:00 am

HAII. nampaknya aku masih boleh follow challenge ni lagi. untuk hari ni, aku nak cerita pasal "kalau esok mati, perkara terakhir yang anda nak buat"

deep sunggu topik ni

seandainya, esok adalah hari terakhir aku...ada beberapa perkara yang aku nak buat

  1. bayar hutang. nak pergi cari semua orang yang pernah aku berhutang dan langsaikan semua hutang hutang aku. andai kata tak sempat, aku akan war war kan hutang aku pada waris aku.
  2. memohon maaf pada semua orang sama ada yang dekat atau jauh.
  3. tutup semua sosial media
  4. solat taubat


  • Share:

You Might Also Like

15 Yang Hebat

  1. kita pun rasa nak buat 4 benda tu jugak...then tambah lagi satu, spend masa dengan orang tersayang sepuas2nya...

    ReplyDelete
  2. dermakan duit atau harta pada yg memerlukan....

    ReplyDelete
  3. semua yang disenaraikan tuh semua nak buat. Tambah dengan nak buat senarai perkara yang anak-anak perlu tau dan video yang bagitau kat anak-anak yang mama sayang depa semua dan mereka harus berusaha hidup dengan molek lepas mama takde lagi nak guide depa

    ReplyDelete
  4. deep sungguh ni..pun rasa nak buat semua, spend masa dengan family..

    ReplyDelete
  5. Semoga kita semua dipanjangkan umur dalam kebaikan. Amin.

    ReplyDelete
  6. moga dipanjangkan usia.. done follow blog awak. Jemput singgah ke blog saya juga Sis Hawa Dot Com . TQ

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..
    Jom follow blog https://www.iyaseo.id

    ReplyDelete
  9. i've been thinking about the same thing over and over again

    ReplyDelete
  10. إِنَّ مَلَكَ الْمَوْتِ لَيَنْظُرُ فِي وُجُوهِ الْعِبَادِ كُلَّ يَوْمٍ سَبْعِينَ نَظْرَةً، فَإِذَا ضَحِكَ الْعَبْدُ بَعَثَ إِلَيْهِ يَقُولُ: يَا عَجَبَاهُ بُعِثْتُ إِلَيْهِ لأَقْبِضَ رُوحَهُ وَهُوَ يَضْحَكُ

    Maksudnya : “Sesungguhnya malaikat maut akan melihat wajah-wajah hamba (manusia) setiap hari sebanyak 70 kali, apabila hamba tersebut ketawa maka akan diutuskan malaikat tersebut kepadanya lalu berkata: Sangat menghairankan, aku telah diutuskan kepada engkau untuk mengambil rohnya ketika dia sedang ketawa”. [Jami’ al-Kabir, 1:79454, no. hadith: 1741

    ReplyDelete
  11. allahu, itulah sebab kita sentiasa ingat mati.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen ? Terima kasih